+34620462993
info@catalangames.org

Crítica social

LA IDEA

A l’antiga roma es deia “pan et circenses” perquè els polítics donaven pà i circ a la plebs per mantenir-los entretinguts. A Catalunya, directament juguen a la puta i la ramoneta per entretenir-se ells i així no prendre decisions valentes.

En un atac de sarcasme considerable creem el joc de cartes de la Puta i la Ramoneta i reivindiquem que és el poble qui ha de jugar i que els polítics vagin per feina. És hora de deixar de marejar la perdiu. Juguem tots a la Puta i la Ramoneta!

Tornar a l’Índex…

EL JOC

La Puta i la Ramoneta és un joc de cartes de ficció política per desfer l’empat entre Catalunya i Espanya. Independentistes, espanyolistes, autonomistes i altres personatges tindran els seus objectius. Jugaran les cartes el millor que sàpiguen per sumar punts i restar-ne a l’adversari. Cada personatge podrà negociar i així fer la Puta o fer la Ramoneta, enganyar o prevenir l’engany.

No és un joc realista però qualsevol semblança amb la realitat no és casual. Perquè la política es comporta com un joc, les meves cartes, les teves i l’atzar.

banner estira modificat2

Tornar a l’Índex…

COM S’HI JUGA

El joc es basa en diferents papers polítics. Cadascú té el seu objectiu. L’independentista vol sumar punts per la independència, l’espanyolista vol restar punts a Catalunya, l’autonomista vol que les forces quedin empatades perquè tot continuï igual. És un joc de sumes i restes en què cal vista, habilitat i picardia.

És un joc fet des d’una perspectiva catalana. Els jugadors miraran de fer aliances i negociar. Entre ronda i ronda, poden passar tota mena de fets polítics. Des del destapament d’un cas de corrupció fins a adonar-te que han tornar a fer el peix al cove.

Ben aviat tindrem el vídeo d’instruccions per aprendre el joc en menys de 10 minuts.

“Fem el joc de la Puta i la Ramoneta perquè tu puguis fer-ho i els polítics ja no ho facin més”

 joc unboxed

Tornar a l’Índex…

QUÈ CONTÉ

 • Cartes de joc

  • 48 cartes politiques

  • 16 cartes d’acció

  • 5 cartes d’Institucions Catalanes

 • Cartes de fets polítics

  • 11 cartes per tancar ronda

 • Cartes de jugador

  • 9 cartes de personatge

  • 6 cartes d’habilitats

  • 6 cartes de Puta

  • 6 cartes de Ramoneta

  • 3 cartes de repressió

 • Guia de joc

Fitxa tècnica: 3-6 jugadors. +10 anys. 25-45 minuts. Joc de tipus semi-cooperatiu.

Tornar a l’Índex…

COM S’HA CREAT

Al llarg de varis mesos s’ha testejat el joc amb diferents perfils de jugadors per arribar a un joc fluid, divertit però que a la vegada pugui ser un repte pels més exigents. S’ha participat en esdeveniments i s’ha contrastats amb creadors experts.  Entre els llocs on s’ha portat el joc hi ha hagut el club de jugadors el Pati, la fira Jugar x Jugar o l’associació de Sant Andreu “Juguem”.

Campanya de micromecenatge

Per finançar la producció inicial del joc s’ha realitzat una campanya de micromecenatge en col·laboració amb la plataforma digital verkami.com. Aquesta novedosa manera d’aconseguir diners ha ajudat a disposar d’uns diners i una comunitat per quan el joc veiés la llum. El repte era aconseguir 4000€ i finalment es van aconseguir 4420€. Per a la campanya, el joc s’ha mogut per tots els mitjans del país: des de TV3, 8TV, RAC1 o Catalunya Ràdio. També es va crear un blog on s’hi anaven relatant les diferents aventures del procés.

verkami

A més a més, per aquells catalans a l’estranger que volem mostrar el joc als seus amics, tenim les instruccions traduïdes (podeu sol·licitar-les a l’e-mail de sales@catalangames.org).

Tornar a l’Índex…


JOCS AL PARLAMENT

És un joc de sàtira però amb un missatge de crítica social. L’humor ens permet parlar de la realitat de la política catalana i fer-ho divertit i provocador. Com que volem fer un “toc d’atenció” als polítics perquè tirin endavant el país fem arribar còpies del joc al parlament. Fem arribar, invariablement del suport obtingut, un exemplar per cada grup polític.

banner parlament CAT

PutaiRamoneta_Mas_1

PutaiRamoneta_Mas_2

PutaiRamoneta_Mas_3

PutaiRamoneta_Junqueras

PutaiRamoneta_DFernandez

PutaiRamoneta_Camats

PutaiRamoneta_Cañas

PutaiRamoneta_Coto
PutaiRamoneta_Navarro

Tornar a l’Índex…


DIVULGACIÓ AL MÓN DE LA CULTURA I LA POLÍTICA

És sabut que objectivar aquelles actituds, problemes o conflictes és el primer pas per superar-los. Com que jugant te n’adones de la realitat política hem decidit mostrar el joc a diferents personalitats del món cultural i polític.

Entre les que ens han donat suport s’hi troben el president Jordi Pujol, Albert Sánchez Piñol,  Gerard Quintana, Màrius Serra, entre d’altres.

 

Tornar a l’Índex…


QUI HI HA DARRERA – CATALAN GAMES

Catalan Games és una petita editora de jocs de taula/digitals nascuda al 2012 per produïr aquest joc i d’altres projectes amb un accent genuïnament català. Creiem que la creativitat i la cultura catalana pot donar lloc a jocs divertits però a la vegada crítics amb la societat. A la vegada, tenim la voluntat d’explicar el país a l’estranger a través dels jocs i la Puta i la Ramoneta ja està traduït a l’anglès.

El joc de La Puta i la Ramoneta ha estat creat per:

També pots seguir les pàgines de Facebook i Twitter.

AGRAÏMENTS I SUPORT D’ENTITATS

VILAWEB – diari digital

logo vilaweb

ASSOCIACIÓ CULTURAL EL PATI D’IGUALADA – club de jugadors (jocs de taula)

logo el pati petit

Tornar a l’Índex…